preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 1. 2. 2010.

Ukupno: 1011085
Ovaj mjesec: 4200
Danas: 232
 

 

Priloženi dokumenti:
Plakat.jpg

Događanja u knjižnici

NAGRADNI ADVENTSKI KALENDAR

Za vrijeme adventa učenici su otvarali kalendar po datumima i odgovarali na pitanja o piscima i knjigama. Kao nagradu dobili su nešto slatko.

Uživali smo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 1. 2018. 08:48

ČITAMO MI, U OBITELJI SVI

Već šestu godinu naša škola se aktivno uključila u nacionalni projekt Hrvatske mreže školskih knjižničara Čitamo mi, u obitelji svi. Projekt se provodi s ciljem poticanja čitanja u obitelji jer je ona u toj dobi djeci najveći uzor. Projektom promičemo razvoj čitalačke vještine, elementa kompetencije „učiti kako učiti“ (prema Nacionalnom okvirnom kurikulumu, a preuzeto prema Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December fo lifelong learning) i sastavnice cjeloživotnog učenja. Ove školske godine u projektu sudjeluju učenici 3.a i b razreda sa svojim učiteljicama Mirjanom Bregović i Spomenkom Vincek, a voditeljica projekta u školi je školska knjižničarka Ana Špoljarić. U petak 27. siječnja iz 3.a učenik David Jalušić je ponio ruksak kući, a iz 3.b učenik Lovro Šardi. Učenici su bili jako sretni i ponosni što su baš oni prvi dobili ruksake. Idući tjedan čekamo prve dojmove, a svi se učenici potajno nadaju da su baš oni idući na redu. Škola je svojim sredstvima kupila knjige za projekt te je tako pokazala da prepoznaje, potiče i želi promovirati čitanje u obitelji kao važan i nezamjenjiv vid odgoja budućih čitatelja, i da itekako shvaća kako financiranjem svoje školske knjižnice namjenskim sredstvima, ne samo za lektiru, već i za sve ostale predmete, a posebice za rekreativno čitanja (čitanje iz užitka), što je u skladu s UNESCO-vim i IFLA-inim smjernicama za školske knjižnice, ulaže u budućnost svoje djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 1. 2. 2017. 11:57

NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA

Za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige učenici su u školskoj knjižnici rješavali on  line Nacionalni kviz  za poticanje čitanja koji  organiziraju Knjižnice grada Zagreba. Tema ovogodišnjeg  kviza je bila Čitam sto na sat. Za uspješno rješavanje kviza učenici su čitali knjige Snježane Babić Višnjić Krugovi na vodi, Mire Gavrana Ljeto za pamćenje i Nene Lončar  Bio sam pas i opet sam. Ovaj kviz  ove godine  smo proveli u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mursko Središće koja je nagradila i učenike pobjednike. U našoj školskoj knjižnici  je izvučena pobjednica  bila  Lea Karlovčec, a u gradskoj  Nina Bogdan.  Gradska knjižnica i čitaonica Mursko Središće   s knjižničarkom Ivanom Sakač  odlučila je nagraditi i ugostiti naše učenice u svojoj novouređenoj knjižnici.  U srijedu su školska knjižničarka Ana Špoljarić  i učenice petog razreda Lea Karlovčec i Nina Bogdan posjetile knjižnicu. Nisu krile oduševljenje izgledom knjižnice, cure su odmah navalile u Kutak za čitanje.  Voditeljica knjižnice Ivana Sakač uručila im je poklone  kao nagradu za rješavanje kviza.  U lijepom i veselom osjećaju i ambijentu provele smo  vrijeme u knjižnici, a naše učenice sve to je još i dodatno motiviralo na čitanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 12. 12. 2016. 09:26

ADVENT U KNJIŽNICI

Na panou ispred knjižnice nalazi se adventski kalendar. Ispod svakog malog djedice nalazi se ulomak iz nekog poznatog književnog djela. Učenici pogađaju o kojem se djelu radi i dobivaju slatke nagrade. Veselo je.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 5. 12. 2016. 08:12

I JA ŽELIM ČITATI

TAKTILNA SLIKOVNICA  I GRAĐA LAGANA ZA ČITANJE

 Učenici su sa školskom knjižničarkom skratili tekst slikovnice Željke Horvat Vukelje Hrabrica i Ivane Brlić Mažuranić  Šuma striborova te su napravili taktilnu slikovnicu i slikovnicu. To smo radili s ciljem podizanja svijesti o djeci s posebnim potrebama i nedostatku knjižne građe za takve potrebe. Sva djeca žele čitati, omogućimo im to - poruka djece!

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 5. 12. 2016. 07:55

Oslikavanje poezije

Učenici petog razreda su sa školskom knjižničarkom pomoću starih časopisa oslikavali poeziju Grigora Viteza.  Nastali su zanimljivi radovi pod nazivom IGRA SE NASTAVLJA.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 21. 11. 2016. 13:10

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

 U Mjesecu hrvatske knjige knjižničarka je u suradnji s učiteljima, stručnim suradnicima i vrtićima na području Općine provela niz aktivnosti. Ove školske godine uključili smo se  u projekt „I ja želim čitati“  pa su knjižničarka i pedagoginja s učenicima predmetne nastave  imale radionice o disleksiji, disgrafiji i stvaranju građe lagane za čitanje. U suradnji s Gradskom knjižnicom iz Murskog Središća  i njihovom knjižničarkom Ivanom Sakač  održano je nekoliko radionica pod nazivom „Bookmarker“ . Dječji vrtići „Ribica“ i „Smješko“  posjetili su školsku knjižnicu i  sudjelovali na pričaonici priče „Dječak od papira“. Sve aktivnosti održane su s jednim ciljem, a to je poticanje djece na čitanje i izražavanje te osvještavanje o nedostatku  građe za djecu s teškoćama  u čitanju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 16. 11. 2016. 09:45

„I JA ŽELIM ČITATI“ – NACIONALNA KAMPANJA ZA OSOBE S TEŠKOĆAMA ČITANJA I DISLEKSIJE

Osnovna škola Sveti Martin na Muri  uključila se u provođenje Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati”, koja će se provoditi od listopada ove, do listopada iduće godine. Ciljevi kampanje su informirati, senzibilizirati i educirati javnost o teškoćama čitanja i disleksiji, poboljšati suradnju stručnjaka koji se bave ovim problemom i poboljšati kvalitetu života ljudi. Naime, Hrvatska udruga za disleksiju raspolaže podatkom da oko 30 tisuća učenika u osnovnim školama ima disleksiju, što predstavlja oko pet do deset posto osnovnoškolske populacije. Voditelj kampanje je Hrvatsko knjižničarsko društvo, a suvoditelji su Knjižnice grada Zagreba, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu te mnoge odgojno – obrazovne, kulturne i javne ustanove.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 16. 11. 2016. 09:42

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Knjižničarka je s učenicima četvrtog razreda obilježila Međunarodni dan pismenosti prigodnom radionicom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 16. 11. 2016. 09:38

ANKETA ZA UČENIKE

Dragi učenici,

kliknite na link ispod i ispunite anketu o projektu Čitamo mi u obitelji svi!

Puno vam hvala!

https://docs.google.com/forms/d/1LT9ZL3R2rALy6K0OsPhy2raFxiAr1guiCp10U4mHamI/viewform?embedded=true

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 4. 6. 2016. 10:08

ANKETA ZA RODITELJE

Dragi roditelji,

molim Vas da kliknete na link i ispunite anketu o projektu Čitamo mi u obitelji svi.

Anketa je anonimna, a cilj je postizanje što bolje kvalitete projekta.

Zahvaljujemo!

https://docs.google.com/forms/d/14p4zfXr3bUnGdHTWnDUhlnf-Ac5dfR-uFRY6kMCwiio/viewform?embedded=true

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 4. 6. 2016. 09:58

OSLIKANA "NEVIDLJIVA IVA"

Učenici četvrtog razreda su u srijedu 13. travnja sa školskom knjižničarkom ponovili i saznali nešto novo o dječjem piscu Zvonimiru Balogu te se upoznali s zbirkom pjesama Nevidljiva Iva. U paru su oslikavali pomoću dječjih časopisa pjesme iz te zbirke. Nastali su prekrasni radovi koje možete vidjeti u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 13. 4. 2016. 10:40

PRIČAM TI PRIČU

Školska knjižničarka je učenicima prvog razreda čitala priču Izgubio se jedan zeleni pas. Nakon priče učenici su izrađivali psa.  Priča je bila poučna i zanimljiva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 11. 3. 2016. 12:04

ŽUPANIJSKO NATJECANJE "ČITANJEM DO ZVIJEZDA"

Nakon uspješne prolaznosti na školskoj razini natjecanja  učenici: Luka Pleš, Ivana Trstenjak i Una Jurović, 8.r.   sudjelovali su 22. veljače na Županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda u II. OŠ Čakovec. Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila Odrastanje vezano uz glavnu knjigu natjecanja Poljubit ću je uskoro, možda Šime Storića. Uz tu knjigu trebalo je pročitati i knjige Mire Gavrana Svašta u mojoj glavi te Milivoja Matošeca Suvišan u svemiru. Učenici su nastupali kao tim jer su se bodovi pismenog dijela ispita zbrajali i to je donijelo plasman ekipe. Ovo natjecanje potiče kulturu čitanja i čitanje s razumijevanjem što može biti učenicima i jedan kvalitetan vid provođenja slobodnog vremena. U velikoj konkurenciji naši učenici izborili su 8. mjesto te im stoga od srca čestitamo.  Učenicima je bila mentorica školska knjižničarka koja je iznimno ponosna na njih.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 24. 2. 2016. 09:19

ŠUMA STRIBOROVA U STRIPU

Četvrti razredi su na satu s knjižničarkom  ponovili sve što znaju o Ivani Brlić Mažuranić, odgledali  crtani film Šuma Striborova te na kraju na temelju priče izradili strip.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 20. 1. 2016. 11:16

PETI RAZRED U KNJIŽNICI

TAKTILNA SLIKOVNICA O ZIMI

Učenici petog razreda su sa školskom knjižničarkom izradili nekoliko stranica taktilne slikovnice, radili su u skupinama i lijepo su se zabavili.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 20. 11. 2015. 09:21

DRUGI RAZREDI U KNJIŽNICI

Učenici drugog a i b razreda su sa školskom knjižničarkom ponovili i utvrdili sve što znaju o bajci. Knjižničarka im je pročitala bajku koja dolazi iz Meksika Raspjevana žaba. U kreativnom dijelu sata nacrtali su početak, sredinu i kraj priče te napisali po jednu rečenicu o svakom dijelu bajke.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 20. 11. 2015. 09:18

MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

Školska knjižničarka je s učenicima 4. razreda obilježila Međunarodni dan pismenosti. Naučili smo što je pismenost značila nekad, što znači danas i jesmo li odgovorni za postojanje nepismenih osoba u Hrvatskoj i svijetu. Za kraj učenici su svoje ime napisali na glagoljici.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 11. 9. 2015. 09:27

Najljepša pjesmica "Čitamo mi u obitelji svi"

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 7. 7. 2015. 10:06

Najljepši dojam "Čitamo mi u obitelji svi"

Došao je i taj petak kad je ruksak stigao k meni. Bio sam jako sretan. Kad sam došao kući, prva knjiga koju sam uzeo bila je „Prva knjiga znanstvenih pokusa“. Zatim sam napravio nekoliko pokusa. Prvi pokus koji sam napravio bio je topi se a ne potapa, drugi pokus koji sam napravio bio je letjelica i treći pokus koji sam napravio zove se lebdeća loptica. Drugu večer čitao sam „Ljubavne muke jednog Luke“ i „Mali Chopin“, a tata je čitao „Ja putnik“. Idućeg dana mama je čitala „Sukob ili suradnja“. Lijepo je dobiti ruksak, ali se teško oprostiti od njega. Zato želim da ruksak putuje dalje i da razveseli onoga koji ga dobije kao što je razveselio mene.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 7. 7. 2015. 10:04

Slike projekta "Čitamo mi u obitelji svi"

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 7. 7. 2015. 10:01

ANKETA ZA UČENIKE

Dragi učenici,

ispunite anketu o svom omiljenom projektu Čitamo mi, u obitelji svi na linku ispod.

Puno vam hvala♥

knjižničarka

http://goo.gl/forms/yVeSUtJOAl

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 18. 5. 2015. 07:49

ANKETA ZA RODITELJE

Poštovani roditelji, molim Vas da ispunite anketu o projektu HMŠK-a Čitamo mi, u obitelji svi na linku ispod.

Zahvaljujem!

knjižničarka

http://goo.gl/forms/uW6hyzM724

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 18. 5. 2015. 07:45

ORIGAMI I LIJEPE MISLI ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 8. 5. 2015. 09:40

DAN HRVATSKE KNJIGE

Top pisci u školskoj knjižnici na panou ispred knjižnice.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 24. 4. 2015. 13:09

DAN DJEČJE KNJIGE

 Međunarodni dan dječje knjige obilježava  se 2. travnja na rođendan slavnog  bajkopisca Hansa Christiana Andersena. Tim povodom je školska knjižničarka s učenicom trećeg razreda Majom Bogdan posjetila dječje vrtiće Ribica  i Smješko. Čitale su im priču Tibor, paun bez repa. Djeci se svidjela priča pa su svoje dojmove izrazili kasnije na papir sa svojim tetama u vrtiću.  Pošto je bilo uskrsno vrijeme, obojili smo i zasladili se pisanicama.  Zadovoljstvo je bilo obostrano. U srcu treba uvijek ostati dijete koje zna sjesti i sa srcem slušati priču.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 8. 4. 2015. 10:43

MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE

Povodom Međunarodnog dana dječje knjige drugi razred je u školskoj knjižnici  učio o jednostavnim književnim oblicima i svaki učenik je  napisao i oslikao malu bajku. Pohvaljujem učenike jer su se zaista lijepo potrudili. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 25. 3. 2015. 07:50

REFERENTNA ILI PRIRUČNA ZBIRKA

Četvrti razredi su u školskoj knjižnici naučili koje knjige pripadaju referentnoj zbirci i kako se njima služiti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 25. 3. 2015. 07:44

DOGAĐAJNICA U VRIJEME ČEKANJA AUTOBUSA

Glumili smo Crvenkapicu, čitali Duricu, igrali igrice. Svako dijete prema svojim željama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 16. 3. 2015. 12:54

100. ROĐENDAN VELIKOG MEĐIMURSKOG PISCA- JOŽE HORVATA

Povodom 100. obljetnice rođenja međimurskog pisca Jože Horvata školska knjižničarka je sa 6. i 7. razredom imala radionicu. Čitali su ulomke iz djela i oslikavali naslovnice knjiga. Na taj način djeca su se prisjetila njegovih djela, ali i njegove osebujne ličnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 13. 3. 2015. 11:48

TREĆI RAZRED U KNJIŽNICI

Učenici trećeg razreda naučili su što je enciklopedija i kako se upotrebljava. Sami su istražili u encilopedijama pojmove koje im je knjižničarka zadala na temu slatkovodnih voda. Radili su u grupama i na kraju su prezentirali svoj rad. Bilo je zanimljivo i poučno.

         

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 20:36

MAŠKARE U KNJIŽNICI

Učenici su vrijeme čekanja autobusa skratili izrađivanjem maski u školskoj knjižnici. Bilo je zabavno.

     

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 20:30

Čitamo mi, u obitelji svi

Naše putovanje  u svijet knjiga je započelo

Nacionalni projekt Čitamo mi,  u obitelji svi pokrenut je 2011.  godine u organizaciji Hrvatske mreže školskih knjižničara. Ravnatelj naše škole,  gospodin Tomislav Paljak, učiteljice trećih razreda i školska knjižničarka od prvog su dana aktivni u projektu koji potiče obiteljsko čitanje. Ove godine projekt se u našoj školi provodi s učenicima trećeg razreda i  njihovom učiteljicom Marijom Hergotić  pod vodstvom  knjižničarke Ane Špoljarić. U Republici Hrvatskoj   u ovoj školskoj godini prema podacima nacionalne koordinatorice projekta Dejane Kurtović,  prof. i dipl. knjiž.  IV.  OŠ Bjelovar čitat će  se u 5.283 obitelji, što je zaista impozantna brojka. Iz godine u godinu učenici trećeg razreda izražavaju svoje oduševljenje projektom, ističu da su otkrili nov način druženja s roditeljima u kojem na kraju svi uživaju. Knjižničarka je s učenicima dogovorila da će putovanje njihovog ruksaka započeti izvlačenjem papirića iz brodića koji označava putovanje s knjigama u nove svjetove. Predsjednica razreda Maja Bogdan  i predstavnik vijeća učenika Lucijan Novak izvukli su učenika Tea Klasića kao prvog putnika s ruksakom od 8 knjiga. Teo nije krio oduševljenje. Sreća je pronašla dom u njegovom srcu jer je  baš on prvi učenik koji će čitati sa svojim ukućanima. Ovim projektom na privlačan i zanimljiv način djecu uključujemo u model čitanja radi razonode s ciljem razvoja tehnike (vještine) čitanja kao knjižnične pretpostavke i prve sastavnice kompetencije "učiti kako učiti" (prema Nacionalnom okvirnom kurikulu i Recommendation of the European Parliament and of the Council of 18 December for life long learning 2006/962/EC). Izborom različitih knjiga skrećemo učenicima i roditeljima pozornost da se u školskoj knjižnici nalaze i druge knjige osim lektire. Roditeljima skrećemo pozornost na činjenicu koliko je nezamjenjivo da tijekom svih nižih razreda budu uzor djeci u čitanju. Naše putovanje u svijet knjiga je počelo, pozivamo sve,  da nam se svakodnevno u čitanju pridruže. S nestrpljenjem očekujemo bilježnicu  dojmova i čitanje prvog dojma o čitanju u obitelji

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 19:50

IZRADA HRANILICA ZA PTICE

 

 Eko patrola naše škole izradila je hranilice za ptice u školskoj knjižnici od starih plastičnih boca. Domar škole,  gospodin Zlatko Goričanec pomogao nam je kod postavljanja hranilica u školskom voćnjaku i stražnjem dvorištu škole. Prave zime još nije bilo, sudeći prema proteklim godinama zimski mjeseci tek dolaze. Mi smo pripremili hranu za ptice u okolišu škole, a vas sve potičemo da učinite isto to oko svojih kuća. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 19:47

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

 

Županijsko natjecanje iz znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda   održano je 10. veljače u OŠ Prelog. Iz naše škole sudjelovali su: Kevin Vuković, 5.b, Veronika Oletić, 7.r. i Eva Perčić, 8.a. Za ovogodišnje natjecanje učenici su pročitali  sljedeće romane: Moja slavna prijateljica Ivane Guljašević, Zagrebačka priča Blanke Dovjak- Matković i Pokajnik Milene Mandić. Učenike je za natjecanje pripremala školska knjižničarka. Čestitamo učenicima koji su postali bogatiji čitajući romane o prijateljstvu životu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 19:45

GUGLANJE ZA MUDRICE

 

Školska knjižničarka OŠ Sveti Martin na Muri Ana Špoljarić je u suradnji s Knjižnicom Nikola Zrinski iz Čakovca organizirala za učenike 8.a i b razreda  interaktivnu radionicu pod nazivom Guglanje za mudrice. Učenici su upoznati s mnogim korisnim  i pouzdanim stranicama za pretraživanje kao i sa servisomPitajte knjižničare. Radionicu su održale knjižničarke Sandra Mikac Ciglar i Natalija Hrženjak. Sudeći prema reakciji  osmaša možemo zaključiti da oni već puno znaju, ali da su i saznali nove i pouzdanije adrese koje će pretraživat

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Špoljarić  datum: 23. 2. 2015. 19:44

Međunarodni dan dječje knjige

Školska knjižničarka je s djecom iz DV Ribica i DV Smješko  koji djeluju na  područja naše Općine obilježila Međunarodni dan dječje knjige kako bi podsjetila na važnost knjige i razvila još veću  ljubav prema čitanju koja se  njeguje u oba vrtića. Posjetila je vrtiće i pročitala im priču  H. C. Andersena Carevo novo ruho. Djeca su uživala u slušanju  priče i izrazila svoje dojmove, a zatim   su   obojila i izradila košaricu za pisanice i zasladila se kikićima! Zadovoljstvo je bilo obostrano! Fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 9. 4. 2012. 11:10

Čitajmo mi po martinskim bregima i dolima, u obitelji svi

U petak, 17. veljače u OŠ Sv. Martin na Muri, učenici trećeg razreda započeli su provođenje projekta Čitajmo mi u obitelji svi. Projekt je potaknut od strane Hrvatske mreže školskih knjižničara i školske knjižnice, a odvija se u  oko sto škola u Republici Hrvatskoj. U okviru projekta svaki učenik dobiva ruksak s osam knjiga iz različitih područja i bilježnicu dojmova. Cilj projekta nije pročitati sve knjige, nego druženje roditelja i  djece u slobodno vrijeme uz knjige. Projekt je polučio  već jako dobre rezultate u mnogim europskim zemljama u kojima je proveden. Fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 19. 2. 2012. 10:28

Čitanjem do zvijezda

Učenice sedmog razreda Dora Turk i  Dora Oletić  te  učenica šestog razreda Lara Vinko sudjelovale su u petak 9. prosinca u OŠ Prelog  na Županijskom natjecanju u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Natjecanje je organizirala Hrvatska mreža školskih knjižničara uz potporu Hrvatske udruge školskih knjižničara. Za sudjelovanje na natjecanju  učenice su pročitale i proučile sa školskom knjižničarkom romane: Krađa u galeriji Ante Gardaša, Petlja Pavla Pavličića, Zagonetno pismo Zlatka Krilića te Balkanska mafija Dubravka Jelačića Bužimskog. Na početku smo se opustili uz prigodan program u duhu Božića, a zatim je počeo najstresniji  dio, natjecanje.  Imali smo prilike i upoznati  književnika  Božidara Prosenjaka koji je vrlo topla i mudra osoba. Puno nam je pričao o svom životu i pisanju, ali je istaknuo da je u životu  važno biti i ostati čovjek. Solidnim uspjehom na natjecanju vratile smo se svojim kućama bogatije za još jedno lijepo i poučno iskustvo.

 Ana Špoljarić, knjižničarka

Fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 17. 12. 2011. 22:43

Završnica nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Tin i Vesele zamke

Vesele zamke je naziv ovogodišnjeg, po prvi puta,  on-line kviza za poticanje čitanja u organizaciji Knjižnica grada Zagreba i Hrvatskog centra za dječju knjigu. Kviz je ove godine bio organiziran u čast 100-te obljetnice rođenja Grigora  Viteza. Učenici petog razreda riješili  su kviz u školskoj knjižnici i uskoro nakon toga saznali smo da je iz naše škole pozvan učenik 5.b razreda Tin Haček.  On je pozvan da 10. studenoga sudjeluje na Završnici nacionalnog kviza za poticanje čitanja koja se održava u sklopu najvećeg sajma knjiga u Hrvatskoj, Interlibera. Fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 14. 11. 2011. 09:54

Lela i bambi-moja prva knjiga

Moja prva knjiga je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna nagrada je tiskanje najboljih radova koje biraju poznati hrvatski književnici Sanja Pilić i Tito Bilopavlović.
Nekoliko učenika naše škole počelo je raditi na slikovnicama za natječaj, no neki su u nedostatku vremena i inspiracije odustali, tako da smo na natječaj poslali samo jednu slikovnicu. Slikovnicu je napisala i ilustrirala učenica Ema Bogdan iz trećeg razreda. Naziv slikovnice je Lela i bambi. Ema je za svoju slikovnicu dobila priznanje, a škola je također dobila zahvalu za sudjelovanje na natječaju. Emi želimo da napiše i ilustrira još puno lijepih priča.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 19. 10. 2011. 08:07

MJESEC HRVATSKE KNJIGE (15.10. -15.11.2011.)

SVIJETE, ČITAJU TE PJESNICI!

STOGA, ČITAJMO PJESNIKE!

 Opomena

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!!!
                            Antun Branko Šimić

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 19. 10. 2011. 08:00

Uskrsni zeko

Knjižničarka je učenicima drugog razreda ispričala priču o uskrsnom zeki i poslije interpretacije priče učenici su u paru napravili uskrsnog zeku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 19. 4. 2011. 08:37

Posjet sajmu knjiga MESAP LIBAR

U petak, 15. travnja 2011. desetak učenika naše škole je sa školskom knjižničarkom posjetilo međimurski sajam knjiga MESAP LIBAR gdje nam se pridružila i pedagoginja škole. Učenici su sudjelovali na književnom susretu s Ivonom Šajatović koja je djeci predstavila svoje dvije knjige: Tajna ogrlica sa sedam rubina  i  Pazite kako igrate. Poslije zanimljivog susreta učenici su razgledali carstvo knjiga i kupili ponešto.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 18. 4. 2011. 08:19

6.razred: univerzalna decimalna klasifikacija- sat u knjižnici

Na kraju sata smo izradili plakat.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 27. 2. 2011. 09:38

Drugi razred: dječji časopisi- sat u knjižnici

Stvaralački zadatak bio je izmaštati naslovnu stranu i naslov časopisa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 27. 2. 2011. 09:33

22.2. Povodom Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice složili smo prigodni pano ispred knjižnice

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 24. 2. 2011. 08:14

Valentinovo u knjižnici

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 16. 2. 2011. 10:17

17.11. 2010.

Dječji vrtić „Smješko“  u posjetu školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 22. 11. 2010. 09:03

15.11.2010.

Učenice Klaudia Vrbičić, Klara Srša i Sara Perčić među zvijezdama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 22. 11. 2010. 08:18

12.11. 2010.

Knjižnice grada Zagreba svake godine organiziraju kviz za Nacionalno poticanje čitanja. Već nekoliko godina glavni pokrovitelj kviza je Mozaik knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 22. 11. 2010. 08:17

20.10.2010.

Dječji vrtić „Ribica“ iz Žabnika posjetio je našu školsku knjižnicu. Ukratko sam dječici objasnila što je knjižnica i krenuli smo na čitanje. Pročitala sam im slkovnicu „Fifi i najljepši vrt“. Nakon čitanja nekoliko djece reklo je svoj dojam o priči. Počastili smo se bombonima i Fifi likom za bojanje.  Djeca su knjižnici poklonila veliku knjigu od kartona s njihovim najdražim slikovnicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 22. 11. 2010. 08:15

22.10.2010.

Sat vjeronauka- pod krošnjama.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Dovečer  datum: 22. 11. 2010. 09:08
» Arhiva naših vijesti    
 


e-Dnevnik


TražilicaKalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Anketa o kravati
U kojem je stoljeću nastala kravata:

Iz kojeg naroda je potekla kravata:

Tko je iz naroda otišao u svijet s rupcem oko vrata zavezanim u čvor?

Hrvatski sabor je 2008. godine za Dan kravate izabrao:

Korisni linkovi

Radijska grupa
Lista linkova je prazna

CARNet
preskoči na navigaciju